Alueyhdistyksen tekeminen tunnetuksi

Maanantai 28.3.2011 - Kaj Raiskio


Maaliskuu on kulunut alueyhdistyksen tunnettavuuden lisäämisen merkeissä. Useat tapahtumat ovat mahdollistaneet laajat kontaktit alueen opettajiin ja ennen kaikkea ay-aktiiveihin. Osallistumissani tapahtumissa olen havainnut, että Pirkanmaalla on raudanlujia ammattilaisia, jotka jaksavat päivätyönsä lisäksi ajaa yhteisiä etujamme.

O00001.jpglen saanut kunnian käydä kertomassa alueyhdistyksen toiminnasta useassa tilaisuudessa. Lauantaina 12.3. pidin puolen tunnin luennon OAJ:n Nokian paikallisyhdistyksen koulutusmatkalla Tallinnassa, 19.3. oli puheen vuoro Valkeakosken lastentarhan-opettajien 10-vuotisjuhlilla, 26.3. vierailin puheen kera SMOL ry:n liittokokouksessa Tampereen konservatoriolla ja samana iltana pidin juhlapuheen Vammalan ammatillisten opettajien 50-vuotisjuhlassa. Alueyhdistys kiinnostaa kentällä. Näin alkuvaiheessa on ensisijaisen tärkeää, että sana alueyhdistyksestä kulkee opettajien keskuudessa. Tarkoituksenamme on madaltaa yhteydenottojen kynnystä.

Yhtenä esimerkkinä varsinaisesta edunvalvontatoiminnasta voin nostaa torstaina 17.3. järjestämämme tilaisuuden. Saimme sovittua kuntaliiton Juha Karvosen kanssa, että hän saapuu paikalle kertomaan Tampereen kaupunkiseudun toisen asteen selvitystyöstä. Hämeenkadun Scandic toimi kokouspaikkana, kun kaupunkiseudulta paikalle saapui 17 ay-aktiivia niin lukioiden kuin ammatillisen koulutuksen puolelta. Pääsimme kertomaan omia näkemyksiä selvitystyöhön. Toivomme niiden näkyvän myös valmisteilla olevassa esityksessä. Alueyhdistyksen pitää osallistua maakunnallisten koulutuspoliittisten suunnitelmien tekoon jo valmisteluvaiheessa. Silloin pystymme parhaiten ohjaamaan suunnittelua henkilöstön kannalta siedettävään suuntaan.